Sign In

Обиљежено 77 година Битке на Сутјесци

Објављено:

​У Долини хероја на Тјентишту данас је обиљежено 77 година од Битке на Сутјесци у којој је Народно-ослободилачка војска у Другом свјетском рату успјела да се извуче из обруча шест пута бројнијег њемачког окупатора, при чему је погинуло више од 7.000 бораца.

Ове године је због мјера заштите од вируса корона изостао уобичајени културно-умјетнички програм, а био је ограничен и број посјетилаца.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић истакао је да је посебно битно да се обиљежава годишњица ове славне битке, јер постоје неофашистичке снаге које су у посљедње вријеме охрабрене.

- Морамо да са ових простора шаљемо јасну антифашистичку поруку, да причамо о злу које је фашизам нанио Европи и читавом свијету - рекао је Милуновић.

Вијенце и цвијеће на спомен костурницу у подножју споменика Битке на Сутјесци положиле су делегације Владе и Народне скупштине Републике Српске, предвођене министром Милуновићем, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, начелник општине Фоча Радисав Машић, представници СУБНОРА Србије и Српске, те поштоваоци партизанског покрета из земаља бивше Југославије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.