Sign In

Наставити заједничко обиљежавање значајних датума

Објављено:

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Дарија Кисић Тепавчевић оцијенила је данас у Источном Сарајеву да је веома битно заједничко обиљежавање значајних историјских датума Србије и Републике Српске.
Тепавчевићева је појаснила да се већ четири датума заједнички обиљежавају, те да ће у наредном периоду услиједити иницирање заједничког обиљежавања још два значајна датума.

"Иницираћемо и обиљежавање 9. јула - Невесињска пушка и 15. септембра - Дан српског јединства, слободе и националне заставе", рекла је Тепавчевићева на конференције за новинаре након билатералних састанака одржаних послије заједничке сједнице влада Републике Српске и Србије, која је одржана у Источном Сарајеву.

Она је оцијенила одличном сарадњу министарства на чијем је челу и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Тепавчевићева је подсјетила да у области социјалног осигурања постоји потписан споразум још од 1. јанура 2004. године, те да се у области социјалне заштите свакодневно сарађује.

"Ми ћемо и у наредном периоду пружити стручну, техничку и финансијску подршку за изградњу и формирање завода у Републици Српској", поручила је она.

Она је изразила задвољство због одржавања данашње заједничке сједнице и додала да се пријатељски дух осјећа приликом сваке изговорене ријечи, те да се види дугогодишња традиција у сарадњи.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је новинарима да између ова два министарства нема отворених питања, те захвалио Влади Србије за финансијску помоћ од 1,5 милиона евра за развој предузетништва лицима млађим од 30 година.

"У области пензијско-инвалидског осигурања потписано је више протокола. Фонд Српске имао је раније дуговања према пензијско-инвалидском осигурању Србије. Она су реализована и остала је још једна рата, која ће бити реализована у овој години", рекао је Милуновић и појаснио да се проблем јавио када су се појавили дупли корисници који су оставривали право на личне и на породичне инвалиднине и у Србији и у Републици Српској.

"Брзо смо успјели да пронађемо та лица и они су одстрањени из система", рекао је Милуновић.

Он је изразио задовољство што ће бити покренута иницијатива за заједничким обиљежавањем још два значајна датума.

Милуновић је поручио да ће сарадња два министарства бити настављена и свакодневнаПодијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.