Sign In

ЧЕСТИТКА МИНИСТРА ПЕТРА ЂОКИЋА ПОВОДОМ ДАНА РУДАРА - СВЕТЕ ВЕЛИКОМУЧНИЦЕ ВАРВАРЕ

Објављено:

Поводом Дана рудара - Свете великомученице Варваре, министар енергетике и рударства Петар Ђокић упутио је честитку свим привредним друштвима у области рударства и свим рударима, у којој се наводи:


У име свих запослених у Министарству енергетике и рударства и у своје лично име, овим путем вам упућујем искрене честитке поводом Дaна рудара - Свете великомученице Варваре.

Сектор рударства постоји готово колико и људски род и одувијек је чинио ослонац привредног, културног, научног, техничко-технолошког и општег друштвеног развоја многих земаља, па и Републике Српске. Захваљујући залагању руководства рудника и свих запослених, увијек је биљежио раст и значајне резултате за привреду Републике Српске.

До сада смо заједничким снагама направили велике искораке и постигли завидан напредак у овој области. Реализовали смо бројне пројекте и успјешно започели реализацију неких од највећих инвестиционих пројеката у Републици Српској.

Нажалост, овогодишње обиљежавање Дана рудара долази у тренутку када као држава и као народ пролазимо кроз тешке дане изазване пандемијом вируса корона, која је несумњиво успорила неке активности. Са своје стране предузимамо све мјере које можемо да бисмо ублажили посљедице на нашу цјелокупну привреду које су већ наступиле и које ће, нажалост, бити присутне и у наредном периоду. Као министарство са посебном пажњом пратимо сва кретања у сектору рударства и чинимо додатни напор да својим активностима помогнемо развој ове стратешки значајне области. 

Увјеравам вас да ћемо, као и до сада, предано радити како бисмо осигурали више инвестиција и квалитетније уређење области управљања природним ресурсима, отварање нових и модернизацију постојећих рудника, додатна истраживања минералних сировина, што све значи нова радна мјеста, виши стандард запослених и још боље услове за рад. Наша подршка никада није и неће изостати.

Република Српска ће наставити да се домаћински и одговорно односи према својим рудним богатствима, јер у њима види огроман потенцијал за цјелокупни развој нашег друштва.

Овим путем желим да изразим своје дубоко поштовање, најискреније дивљење и захвалност за један од најтежих и најодговорнијих послова који обављате. Његов значај се не огледа само у тонама ископане руде, већ и у чињеници да је управо то наш стратешки ресурс који деценијама уназад даје значајан допринос привредном и укупном напретку Републике Српске, а и окосница је будућег развоја.

У жељи да вас кроз будући рад прати успјех и да сљедеће године празник прославите у другачијим околностима, још једном вам честитам и желим пуно здравља и среће, уз традиционални рударски поздрав - СРЕЋНО!                                        
  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.