Sign In

Представници Министарства на завршном састанку пројекта "Подстицање енергетске ефикасности"

Објављено:

П​редставници Министарства енергетике и рударства присуствовали су данас у Сарајеву завршном састанку Управо-савјетодавног одбора пројекта „Подстицање енергетске ефикасности у БиХ“ (ProEE), који је у претходне три године успјешно реализован са Њемачким друштвом за међународну сарадњу (GIZ).

Током састанка су презентовани резултати који су постигнути током три године имплементације пројекта, као и планови и динамика даље техничке помоћи GIZ-a за период 2020.-2023. година.

Учесници састанка су разговарали и о наставку сарадње у циљу њеног даљег јачања, као и унапређења енергетске ефикасности и декарбонизације енергетског сектора у БиХ.

Пројекат „Подстицање енергетске ефикасности у БиХ“ (ProEE) званично завршава 31.12.2019. године, а кроз овај пројекат је спроведено много активности, које су се већином односиле на подршку стратешком доношењу одлука, унапређење законског оквира у области енергетске ефикасности и јачање капацитета општина везано за повећање степена енергетске ефикасности.

Испред Министарства енергетике и рударства, састанку је присуствовао Борис Лубарда, руководилац Одсјека за општу електроенергетику и енергетску ефикасност.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.