Sign In

Министар Ђокић - ЕБРД: Повећати учешће обновљивих извора

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са директорицом ЕБРД-а за Западни Балкан Сузаном Харгитаи и директорицом ЕБРД-а за БиХ Мануелом Несл.

Састанак је представљао наставак веома продуктивних преговора који су и раније вођени са овом финансијском институцијом, а тичу се конкретних модела и могућности заједничке реализације енергетских пројеката, нарочито финансирања пројеката изградње соларних електрана.

Министар Ђокић је рекао да је опредјељење Владе Републике Српске да што је више могуће убрза реализацију планираних пројеката у овој години, са циљем све већег учешћа обновљивих извора енергије у укупној производњи електричне енергије.

Представници ЕБРД-а су рекли да веома поштују чињеницу да Република Српска жели да направи заокрет ка обновљивим изворима енергије и тиме буде активан учесник у укупној европској енергетској политици.

На састанку је договорено је да ЕБРД достави приједлог конкретних модела реализације пројеката који су били предмет разговора, а о којима ће се још детаљније прeговарати током предстојећег Самита енергетике, који се у марту мјесецу одржава у Требињу.

Састанку је присуствовао и в.д. генералног директора Електропривреде Републике Српске Лука Петровић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.