Sign In

Министри Ђокић и Кошарац о унапређењу енергетског сектора

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Петар Ђокић разговарао је данас у Сарајеву са министром спољне трговине и економских односа БиХ Сташом Кошарцем.

На састанку је разговарано о условима из Трећег енергетског пакета, који подразумијева усвајање одређених закона, попут закона о регулатору електричне енергије и природног гаса, преносу и тржишту електричне енергије у БиХ.

Министри Ђокић и Кошарац су размијенили мишљење и о процесу утврђивања одлукe о квалитету течних нафтних горива, те пројекту гасификације.

Саговорници су усагласили облике сарадње између Министарства енергетике и рударства Републике Српске и Министарства спољне трговине и економских односа БиХ, засноване на потпуној координацији и уважавању уставних и законских надлежности. У том контексту, министри су изразили опредјељење да организују периодичне састанке, те најавили да ће то бити модел будуће сарадње.

Оцијенили су да је енергетика један од најважнијих сектора и највећа компаративна предност. Указали су на потребу даљег развоја потенцијала овог сектора с циљем снабдијевања домаћих потреба, као и извоза вишкова електричне енергије. 

Учесници састанка су подржали све инвестиције у енергетском сектору у Републици Српској, те их оцијенили као основу за привредни развој.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.