Sign In

Министар Петар Ђокић разговарао са представницима Америчке агенције за међународни развој (USAID)

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у свом кабинету са представницима Америчке агенције за међународни развој (USAID).

На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи, као и будућој сарадњи и реализацији заједничких пројеката.

Учесници састанка су изразили обострано задовољство досадашњом сарадњом, коју су оцијенили веома успјешном, те изразили спремност да ту сарадњу наставе и још више унаприједе у будућности.

Представници USAID-a су током састанка представили нови пројекат под називом „Пројекат асистенције енергетском сектору“ (EPA), који ће се реализовати у наредних пет година у блиској сарадњи са свим заинтересованим странама.

Пројекат подразумијева техничку помоћ институцијама, електропривредама, регулаторима и другим субјектима у испуњавању обавеза из Уговора о енергетској заједници и европских директива, при чему су приоритет сектори гаса, електричне енергије, енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије. Реформе потпомогнуте овом активношћу олакшаће будућа улагања у енергетски сектор, а самим тим и подићи ниво енергетске сигурности.

Министар Ђокић се захвалио представницима USAID - a за досадашњу успјешну сарадњу и помоћ у реализацији бројних пројеката, нагласивши да реализацију пројеката, нарочито оних великих, треба ставити у функцију подршке привредном расту и развоју.

Представници USAID-а су изразили спремност да, кроз нови пројекат, помогну у даљем економском оснаживању земље, привлачењу инвестиција и успостављању и даљем унапређењу тржишта електричне енергије.

Састанку је присуствовао и савјетник предсједника Владе Републике Српске Миoдраг Лукић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.