Sign In

Министар Петар Ђокић разговарао са амбасадором Мађарске у БиХ Њ.Е. Кристијаном Пошом

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас, у свом кабинету, са амбасадором Мађарске у БиХ Њ.Е. Кристијаном Пошом.

На састанку је било ријечи о могућности унапређења привредне и економске сарадње Републике Српске и Мађарске, кроз реализацију заједничких пројеката у области обновљивих извора енергије, соларне енергије, енергије вјетра и енергетске ефикасности.

Амбасадор Поша је министра упознао са економским кретањима у Мађарској, као и пројекцијама за будућност. Нагласио је да је Мађарска земља која из године у годину биљежи све већи економски раст, који је чак четири пута већи од европског, као и ниску стопу незапослености. С тим у вези, учесници састанка су изразили спремност да Мађарска и Република Српска заједничким напорима допринесу развоју билатералних односа двије земље.

Министар Ђокић се захвалио амбасадору на заинтересованости за сарадњу са Републиком Српском. Истакао је велики значај развоја регионалне сарадње и рекао да Република Српска води политику отворености према свима онима који желе да улажу, а у циљу отварања нових радних мјеста, обезбјеђења економског раста и бољег живота за све њене грађане.

На састанку је договорено да се у наредном периоду организује састанак на ком би детаљније биле представљене развојне шансе и потенцијали Републике Српске у области енергетике и рударства.

Састанку је присуствовао и економски савјетник амбасаде Душко Карагикс.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.