Sign In

Министар Петар Ђокић борави у тродневној посјети Кини

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Петар Ђокић борави у тродневној посјети Kини. У плану посјете је низ састанака са кинеским партнерима који су заинтересовани за сарадњу са Републиком Српском у области енергетике.
“Kинески партнери су заинтересовани конкретно за изградњу хидроелектрана у Српској, и очекујемо њихов позитиван став за изградњу једне цементаре и фабрике цијеви посебне намјене. Потписаћемо и меморандум о заједничком раду на изради студије за изградњу аеродрома у Требињу”, рекао је министар Ђокић.
Министар Ђокић је истакао да је планирано да се са кинеским партнерима потпише уговор о изградњи три хидроелектране. Улагања би требало да почну у првом кварталу сљедеће године, а инвестиција са осталим пројектима, осим енергетике, износила би најмање 170 милиона KМ.
У плану посјете је И састанак са представницима Kинеске националне аеро-технолошке корпорације за међународни инжењеринг /АВИK/, која је заинтересована да са Владом Српске партнерски реализује велике пројекте у енергетици и другим областима.
У Kини борави делегација Владе Републике Српске, коју предводи предсједник Владе  Радован Вишковић, а члан делегације је и директор "Електропривреде Републике Српске" Лука Петровић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.