Sign In

Министар Петар Ђокић са представницима Њемачког друштва за међународну сарадњу (GIZ)

Објављено:

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић са сарадницима одржао је данас састанак са представницима Њемачког друштва за међународну сарадњу - GIZ.

Тема састанка биле су проведене активности у циљу припреме реформе система подстицаја који ће бити у примјени после 2020. године, а које су реализоване у склопу пројекта „Подстицање обновљивих извора енергије у БиХ“, као и наставак активности на њеној имплементацији у постојеће законодавство Републике Српске.

Нове шеме подстицаја које се предлажу омогућиће веће коришћење обновљивих извора, а мање намете на крајње кориснике, потрошаче електричне енергије.

Представници GIZ-а су се захвалили министру Ђокићу и представницима радне групе на активном ангажовању у овом пројекту и доприносу његовој успјешној реализацији и том приликом уручили на даље кориштење документа која су сачињена у оквиру двогодишњег рада.

Министар Петар Ђокић се захвалио представницима GIZ-а на досадашњој сарадњи и свим напорима које су уложили у успјешну реализацију овог, као и других пројеката који су до сада заједно реализовани. Изразио је увјерење да ће сарадња и у будућности бити успјешна и још интензивнија.

Састанку су, испред GIZ-а, присуствовали директорица пројекта „Подстицање обновљивих извора енергије у БиХ“ Сибил Штрахл, економски савјетник Хамид Мехиновић и правни савјетник Марио Јашић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.