Sign In

Министар Ђокић предсједавао састанком делегације Владе РС и Конфедерације синдиката РС

Објављено:

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић предсједавао је данас састанком делегације Владе Републике Српске и представника Конфедерације синдиката Републике Српске.

Договорен је наставак социјалног дијалога, те је потврђено да колективни уговори потписани између послодаваца и радника остају да важе у пуном капацитету.

Министар Ђокић изјавио је да је Влада у претходном периоду пандемије вирусом корона учинила огроман напор и својим мјерама показала изузетну осјетљивост и наклоност према свим радницима у Српској.

Након састанка делегације Владе Републике Српске са представницима Конфедерације синдиката у Бањалуци, министар је истакао да је Влада РС једна од првих у региону реаговала инструментима које је имала на располагању да би показала бригу за раднике.

“Учинили смо то накнадама за плате и доприносе, као и неким другим накнадама које ћемо исплаћивати у наредном периоду. Циљ је да стање у привреди остане стабилно и да створимо услове за развој РС и њене привреде”, рекао је министар Ђокић новинарима.

Напоменуо је да дијалог са социјалним партнерима охрабрује, јер постоји обострано разумијевање за стање у друштву.

“На састанку је било ријечи и о стању у области енергетике, саобраћаја, стању индустрије, али и неким друштвеним дјелатностима”, рекао је министар.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.