Sign In

Министар Ђокић на обиљежавању Дана општине Сребреница

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић присуствовао је данас у Сребреници програму обиљежавања 11. марта – Дана општине Сребреница.

Програмом је предвиђено одржавање свечане сједнице Скупштине општине Сребреница, додјела награда и признања, као и обилазак новоотворених производних погона.

Министар се том приликом обратио присутнима, рекавши да се општина Сребреница несебично развија, захваљујући подршци Влада Српске и Србије.

Министар је посебно нагласио изузетно важну помоћ за Сребреницу и Републику Српску коју пружа Влада Србије и предсједник Александар Вучић.

„Видљиво је да та помоћ доприноси развоју и доноси конкретне резултате у отварању нових погона са новим радним мјестима. Огромну помоћ пружа и Влада Републике Српске овој општини и овом крају кроз различите програме. Они се састоје од изузетно великих средстава уложених у инфраструктуру у посљедњих десетак година, али и за друге пројекте истакао је министар Ђокић.

Честитајући Дан општине Сребреница, који је дан ослобођења Сребренице од фашизма у Другом свјетском рату, министар је нагласио да Влада Српске подржава привредни развој различитим видовима подршке привредним субјектима.

Према његовим ријечима, посебан импулс животу на овом подручју дало је улагање Владе Републике Српске у програме пољопривреде, што је допринијело оживљавању уништених сеоских подручја у општини Сребреница.

„Република Српска и њена Влада овдје води политику без било каквог подстицања на подјеле, него помаже и подстиче суживот, разумијевање и сарадњу кроз активан дијалог свих учесника друштвеног живота ове општине“, поручио је министар Ђокић.

Он је подсјетио да је ова општина тешко погођена трагичним ратом на овом подручју.

„Ми желимо да помогнемо свим људима који овдје живе да санирају тешке трауме и потисну тугу, да се окренемо будућности у којој ћемо препознати смисао да се овдје може сарађивати, радити, живјети и напредовати“, истакао је министар Ђокић, изражавајући захвалност начелнику општине Младену Грујичићу и општинској администрацији који марљивим радом дају осјећај видљивог напретка у овој општини.

Ђокић је додао да ће сарадња Владе Републике Српске са Сребреницом бити настављена и да ће то сигурно допринијети постизању нових добрих резултата.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.