Sign In

Министар Ђокић разговарао са представницима УСАИД БиХ, федералним министром енергије и представницима МСТЕО

Објављено:

​Министар Петар Ђокић разговарао је данас са директорицом УСАИД-а за БиХ Ненси Еслик, федералним министром енергије Нермином Џиндићем, као и представницима  Министарства спољне трговине и економских односа БиХ о заједничким активностима на реализацији пројекта асистенције енергетском сектору у БиХ (ЕПА). У оквиру овог пројекта УСАИД је наведеним министарствима донирао одређену ИТ опрему, а разговарано је и о даљим активностима и будућој сарадњи у области енергетике.

Министар Ђокић је упознао учеснике састанка са тренутним стањем у сектору енергетике, као и мјерама које је Влада предузела да исти заштити у доба пандемије вируса корона, као и да обезбједи континиуитет у одвијању радних процеса и одржи функционисање једног од кључних привредних сектора.

Истакао је да ће се у наредном периоду интензивно радити на реализацији инвестиција у области енергије вјетра, сунца и воде.

Захвалио се представницима УСАИД-а на донираној ИТ опреми, истакавши да ће то засигурно допринијети још ефикаснијем обављању послова у области енергетике.

Учесници састанка су изразили велико задовољство досадашњом сарадњом са министром Ђокићем, изразивши убјеђење да ће се она наставити и у будућности.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.