Sign In

Министар Ђокић у Штутгарту на обиљежавању Дана Републике Српске: Ово окупљање симболизује јединство српског народа

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић вечерас је у Штутгарту присуствовао обиљежавању Дана Републике Српске - 9. јануара, које је организовало Представништво Републике Српске у том граду.

Министар је том приликом рекао да се окупљањем великог броја Срба који живе у овом дијелу Њемачке симболизује јединство српског народа и оних којима је идеја Српске посебно драга, а што се осјети у сваком контакту са људима који ту живе.

"Зато је потребно долазити овдје и охрабрити наше људе да се тим поводом окупљају и наставе дивну традицију прославе Дана Републике, коју је започело Представништво Српске", рекао је министар Ђокић.

Он је додао да народу који живи у Њемачкој треба приближавати вриједности на којима почива Република Српска, јачати у њима вјеру да активностима које њима стоје на располагању подржавају Српску.

Нагласио је да српску заједницу у Њемачкој треба подстицати да долази у свој завичај и да подстиче развој, да се одлучује за инвестиције, те додао да су представници Српске ту да им дају подршку, основне информације и усмјере их да своје пословне планове остваре у Српској.

"Већ је стасала и генерација младих Срба која је рођена у Њемачкој, гдје се образовала и стекла знања која сада може пренијети и на простор Републике Српске. Та мисија је од посебне важности, та веза између нашег народа и Републике Српске треба да буде трајна карактеристика наших односа", поручио је министар Ђокић.

Делегацију Републике Српске која присуствује свечаности, осим министра Ђокића, чине и предсједавајућа Вијећа народа Српске Сребренка Голић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.