Sign In

Интензивирање сарадње између Републике Српске и Нижњег Новгорода

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у свом кабинету са замјеником генералног директора Привредне коморе Нижњег Новгорода (Руска Федерација) Анатолијем Анишченком.

На састанку је било ријечи о досадашњој привредној и економској сарадњи Републике Српске и области Нижњи Новгород.

На састанку је заједничи оцјењено да је досадашња сарадња била веома успјешна, те је изражена спремност и намјера да се сарадња још више унаприједи у будућности.

Министар Ђокић се захвалио господину Анишченку на сарадњи и изразио задовољство што је Република Српска препозната као поуздан партнер у реализацији заједничких пројеката у разним сферама живота.

„Влада Републике Српске приоритетни правац свог дјеловања види у сарадњи са Руском Федерацијом и ту видимо огроман потенцијал који треба препознати и почети користити у пуном капацитету, нарочито када се за то створе услови након пандемије вируса корона. Република Српска у Русији има искреног и доказаног пријатеља и партнера и тим путем ћемо наставити да идемо“, нагласио је министар Ђокић.

Замјеник генералног директора Привредне коморе Нижњег Новгорода Анатолиј Анишченко се захвалио министру Ђокићу на труду и залагању, истакавши да су сви приједлози за сарадњу предсједника Ђокића увијек били конструктивни и у интересу бољег живота грађана Републике Српске.

Нагласио је да ће Нижњи Новгород подржати све иницијативе и приједлоге за сарадњу из Републике Српске и дати све од себе да они заживе у пуном капацитету.

Подсјетио је да Нижњи Новгород ове године слави велики и значајни јубилеј - 800 година Нижњег Новгорода и 800 година од рођења Светог Александра Невског, истакавши да ће том приликом бити организован низ свечаности на који ће бити позвани и представници Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.