Sign In

Министар Ђокић обишао привредно друштво "Термоелектро опрема" Лопаре

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић боравио је данас у Лопарама гдје је посјетио привредно друштво „Термоелектро опрема“ д.о.о. Лопаре.

Министар је том приликом обишао производне погоне, након чега је разговарао са руководством овог привредног друштва.

Министар је изјавио да је компанија "Термоелектро опрема", која је лидер у области термоенергетике, и у вријеме пандемије вируса корона наставила да успјешно послује, развија се и запошљава нове раднике.

"Компанија шири производњу и извоз, има више од 100 запослених у Лопарама и све то говори о ентузијазму власника Илије Стјепановића и његових сарадника, сјајног тима људи, да се може постићи много", рекао је министар Ђокић.

Он је истакао да је ова компанија имала и имаће подршку Владе Републике Српске у плановима даљег развоја.

Министар је навео да је "Термоелектро опрема" водећи партнер за ремонт постројења у двије термоелектране Републике Српске - у Угљевику и Гацку, те да је њено пословање усмјерено на енергетске објекте.

Власник "Термоелектро опреме" Илија Стјепановић изразио је задовољство због посјете министра Ђокића и навео да компанија у Лопарама има пословни погон од 3.000 метара квадратних и запошљава више од 100 радника, од којих је 30 примљено током епидемије вируса корона.

"Имамо пуну подршку Републике и општине Лопаре и намјеру да се ширимо и запошљавамо нове раднике", рекао је Стјепановић и додао да је компанија, осим ремонта у термоелектранама, проширила дјелатност на производњу опреме за термоелектране, рафинерије и друга индустријска постројења.

Министар Ђокић је раније јутрос у Лопарама разговарао са начелником општине Радом Савићем о развојним могућностима које ова локална заједница има, оцјењујући да Лопаре имају потенцијал за даљи развој.

"Овдје ће ускоро почети да се реализује раније започета иницијатива за истраживање лежишта литијума, за шта је дата концесија, а литијум је легура која дугорочно има будућност", рекао је министар.

Он је навео да су нека ранија истраживања показала да постоји литијум на овом подручју, а истраживаће се колике су резерве и како би се могла вршити експлоатација.

Начелник Лопара Радо Савић изразио ја задовољство због доласка министра у ову локалну заједницу и истакао да је то подршка привреди овога краја.

"Привреда је наш национални интерес, ослонац Републике Српске и морамо све наше ресурсе и енергију усмјерити у њено очување и прилагодити функционисање привреде епидемиолошким мјерама", рекао је Савић.

Он је додао да је компанија "Термоелектро опрема" примјер добрих пословних резултата и у условима када је привреда погођена појавом вируса корона, нарочито прерађивачка, јер су тржишта смањена, а тешко је набавити сировину.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.