Sign In

Министар Ђокић на Самиту енергетике у Требињу

Објављено:

​Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић учествује данас и сутра на Самиту енергетике у Требињу, које се одржава први пут ове године. Главна тема Самита је енергетска будућност западног Балкана.

Министар је данас учествовао на панелу на тему транзиције енергетског сектора.

Министар је том приликом рекао да је будућност у обновљим изворима енерегије, а да су Република Српска и ЕРС спремни да буду креатори енергетске будућности на овом простору.

Истакао је да је додир науке и праксе најбољи начин на који се могу вредновати раније идеје и препознати оно што су нови трендови и могућности у енергетици.

Он је додао да је Самит енергетике у Требињу пружио и могућност да се врло јасно препозна смјер којим ће се РС и цијели регион кретати у будућности.

„Овај скуп је користан и за реализацију наше енегетске стратегије до 2035. године, јер је енегетитка будућност и шанса, а РС неће ту шансу пропустити. Српска се опредијелила да са ЕРС, као носиоцем развоја енергетског сектора, али и другим заинтересованим инвеститорима омогући изградњу енергетских објеката и далеко бржи економски раст, као и да покажемо колико смо спремни да партиципирамо у енергетском сектору Европе, колико смо инвестиционо отворени, представимо предности и способоности”, истакао је министар Ђокић.

Он је навео да је СЕТ прилика да се афирмишу и домаћи стручњаци и охрабре да буду активнији у будућности.

Поред министра Ђокића, панелисти су били и Јанез Копач, директор Секретеријата енергетске заједнице, Сташа Кошарац, министар спољне трговине и економских односа БиХ и Мирјана Филиповић, државни секретар у Министарству рударства и енергетике Републике Србије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.