Sign In

Министар просвјете и културе Наталија Тривић додијелиће награде у оквиру кампање Јачање медијске писмености код дјеце у Републици Српској

Објављено:

​Министар просвјете и културе Наталија Тривић и министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић присуствоваће сутра, 14. 4. 2021. године у 12.00 часова промоцији и додјели награда у оквиру кампање „Јачање медијске писмености код дјеце у Републици Српској" у Административном центру Владе Републике Српске.

Министар просвјете и културе Наталија Тривић и министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић уручиће награде и захвалнице представницима школа за најуспјешније пројекте у области медијске писмености. Догађају ће присуствовати и генерални директор компаније „М:тел" Марко Лопичић.

Министарство просвјете и културе, Републички педагошки завод као и Радио-телевизија Репубчике Српске подржале су  спровођење кампање „Јачање медијске писмености код дјеце у Републици Српској", а коју је покренуло Министарство саобраћаја и веза Републике Српске.

Наградни фонд за школе обезбиједила је компанија „М:тел" у оквиру партнерства у кампањи.

Предмет проучавања медијске писмености су потенцијално штетни медијски садржаји, утицаји медија и штетних садржаја на младе, те нове технологије и њихова друштвена улога.             Циљ ове кампање је развијање свијести код младих о значају медија у друштву, правима дјеце и младих на заштиту безбједности и приватности у медијима, као и важност анализе и конзумирања садржаја медија.

Изјаве за медије предвиђене су у  12.45 часова.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.