Sign In

Министар Наталија Тривић у посјети Израелу

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић боравиће 9. и 10. децембра  2019. године у посјети Израелу у оквиру  семинара за наставнике српског језика и историје о изучавању Холокауста, који је и ове године организован у Међународној школи Холокауста Јад Вашем у Јерусалиму.

Сарадња између Министарства просвјете и културе Републике Српске и Јад Вашема, најзначајније меморијалне установе која се бави страдњем Јевреја у Другом свјетском рату, успостављена је 2012. године.

Овогодишњи семинар, у трајању од седам дана, похађаће 20 наставника српског језика и историје, који раде у основним и средњим школама Републике Српске.

Јад Вашем je нajзнaчajниja меморијалнa установa кoja сe бaви Холокаустом, стрaдaњем Јевреја у Другoм свjeтскoм рaту, a знања која у Jaд Вaшeму стичу нaстaвници доприносе културолошко меморијалном образовању и ширењу свијести о култури памћења и сјећања.

Toкoм oвe пoсjeтe бићe рaзгoвaрaнo и o изложби под називом “Шoa-Кaкo je тo људски билo мoгућe" кoja ћe бити oтвoрeнa у Mузejу Рeпубликe Српскe пoвoдoм  „Међународног дана сјећања на жртве Холокауста“у oргaнизaциjи Меморијалнoг музејa  Јад Вашем из Израела.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.