Sign In

Библиотеке као чувари читалачке публике

Објављено:

Министар просвјете и културе Наталија Тривић  посјетила је данас Народну библиотеку Котор Варош и том приликом истакла значај овакве установе  како за саму локалну заједницу тако и за Републику  Српску.

„Имајући у виду богат  књижевни фонд  којим располаже Народна библиотека Котор Варош важно је напоменути да она  посједује оригинална   издања дјела Вука Караџића, из  19. вијека, а исто тако и легат   породице Перишић“, рекла је министар Наталија Тривић.

Она је додала да ће Министарство просвјете и културе  подржати све  оне  активности које се тичу програмског дијела али исто тако и све оно што је потребно  како би библиотека  имала боље услове за рад, у смислу самих инвестиција, те додала да је циљ свих планираних активности да се приђе млађој популација и да им се пружи подршка у стицању навике читања.

„Када је ријеч о самим инфраструктурним рјешењима у претходном периоду су,   кроз програм јавних инвестиција, рађени кров, столарија и друге важне ствари, а у наредном периоду планиране су и друге инвестиције.“ изјавила је министар Тривић.

В.д. директора Народне библиотеке Котор Варош Сања Станишљевић истакла је да  Народна библиотека Котор Варош броји око 28.000 наслова и напоменула да су захваљујући средствима Владе Републике Српске,  у износу од око 110. 000 КМ, реновиране унутрашње просторије, кров и столарија библиотеке.
Она је напоменула да ће сљедеће године ова библиотека прославити свој јубилеј - 100 година постојања.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.