Sign In

Одржана свечана академија поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић присуствовала је свечаној  академији поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе која је синоћ уприличена у Бањој Луци. Централна манифестација овог догађаја биће одржана данас у Београду.

Свечаној академији присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Српске Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, изасланик предсједника Србије и министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Дарија Кисић Тепавчевић.
Република Српска и Србија су прошле године у календар заједничких празника уписале и 15. септембар, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, када се обиљежава и годишњица пробоја Солунског фронта у Првом свјетском рату.
Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе парламенти у Србији и Републици Српској данас ће разматрати законе о заштити и употреби српског језика и ћириличног писма.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.