Sign In

СТЕМ лабораторије за 50 средњих школа

Објављено:

У оквиру пројекта „Табла“, који Министарство просвјете и културе Републике Српске реализује у сарадњи са организацијом „Спасимо дјецу“ (Save the children) и уз подршку Агенције за међународни развој САД (USAID) у БиХ, 50 средњих школа у Републици Српској у овој години добиће СТЕМ лабораторије, а основним школама ће бити донирано 700 таблета за ученике и 120 лаптопа за наставнике.
У оквиру истог пројекта, сви наставници основних школа проћи ће онлајн обуке за употребу едукативних Office 365 алата с циљем јачања капацитета наставника у смислу квалитетније реализације онлајн наставе у основним школама у Републици Српској. Тема обуке која се одржава данас, 16. 2. и у четвртак, 18. 2. 2021. године, је употреба алата OneNote и Forms, као и њихова употреба кроз апликацију Teams.
Циљ обуке је унапређење дигиталних компетенција и знања запослених у школама и стварање услова за употребу Office 365 алата, како у ванредним, тако и у редовним околностима.
„Реализација ове врсте обука је од великог значаја за примјену савремених технологија и иновативних рјешења у наставном процесу, који су у ванредним околностима изазваних вирусом корона добили своју потпуну примјену. Реализација часа употребом наведених алата и дигиталних садржаја је далеко занимљивија ученику и засигурно доводи до бржег усвајања знања и бољих исхода учења.
Министарство је и у претходном периоду реализовно низ ИТ обука и вебинара за наставнике, ученике и родитеље, а у плану Министарства за 2021. годину је континуирано стручно усавршавање наставника, дигитализација садржаја уџбеника, опремање школа рачунарском опремом, као и имплементација нових сервиса и платформи који ће довести до модернизације наставног процеса и цијелокупног начина рада школа“, рекао је стручни савјетник за развој средњег образовања и васпитања Игор Томић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.