Sign In

Установе културе у Приједору добиле приступне рампе за особе са инвалидитетом

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић посјетила је Градску читаоницу Приједор, одјељење Народне библиотеке „Ћирило и Методије“, гдје је изграђена рампа за приступ објекту особама са инвалидитетом, а у оквиру пројекта Министарства „Култура без баријера“.

„Поред ове читаонице Министарство је инвестирало и у изградњу приступних рампи  у Центру за приказивање  филмова у Приједору, као и  у Музеј Кoзaрe у Приједору, за који је обезбијеђено 20.000 Км за набавку мобилног пењача. На тај начин смо у три установе културе у граду Приједору  омогућили свим особама са инвалидитетом  једнак приступ културним садржајима“, рекла је министар Наталија Тривић.

Истакла је да  je пројекат започео уградњом лифта у Народној и универзитетској библиотеци Републлике Српске, и у првој фази обухватио 12 установа културе из седам општина, тe да ће ова активност бити настављена у наредној години како би све установе културе добиле приступне рампе објекту или лифтове за особе са инвалидитетом.

„Циљ нам је да омогућимо учествовање у културном животу лицима са инвалидитетом и овим пројектом ће бити обухваћене све установе културе у Републици Српској како би њихове услуге биле доступне свим нашим грађанима“, рекла је министар Наталија Тривић.

  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.