Sign In

Бољи услови за све ученике у ОШ „Новак Пивашевић“ у Челинцу

Објављено:

Министар просвјете и културе Републике Српске мр Наталија Тривић посјетила је данас Основну школу „Новак Пивашевић“ у Старој Дубрави у Челинцу, која је једна од педесетак школа у Републици Српској у којој су током љетног распуста санирани мокри чворови.
„Циљ Министарства је да улаже у све школе у Републици Српској и да ствара једнаке услове за похађање наставе за сву дјецу. Ове године били смо фокусирани на санацију и реконструкцију тоалета и мокрих чворова, како би исте услове имали и ђаци из великих централних школа, али и они у подручним школама у руралним крајевима”,  рекла је министар Наталија Тривић.
Основна школа „Новак Пивашевић“ у Старој Дубрави у Челинцу има 160 ученика у централној и подручним школама.
Према њеним ријечима, управа ове школе, просвјетни радници, помоћно особље, те ученици и родитељи улажу максималне напоре како би дјеца редовно похађала наставу у измијењеним условима, те да за сада нема никаквих проблема.
“Приликом данашње посјете овој школи увјерили смо се да се проводе све мјере и препоруке Института за јавно здарвство како би се опасност од инфекције вирусом корона свела на минимум”,  нагласила је министар Наталија Тривић.
Директор Основне школе “Новак Пивашевић" Драго Раилић рекао је да је настава у овој школи почела у специфичној атмосфери, али да све функционише у најбољем реду.
“Санирали смо мокре чворове и испунили један од основних услова за сигуран боравак дјеце у школи. Остаје нам још санација свлачионица и тоалета који су наслоњени на фискултурну салу у неком наредном периоду”,  рекао је Раилић.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.