Sign In

Ученицима бесплатан приступ интернету

Објављено:

С циљем унапређења праћења наставе на даљину и обезбјеђивања једнаких услова за све ученике,  Компанија „М:тел“ ће обезбиједити бесплатан приступ интернет порталу Радио-телевизије Републике Српске (www.rtrs.tv) за све ученике основних школа који прате наставу на даљину која се свакодневно емитује путем овог портала. 

Уколико ученици пропусте неки од часова, могу их пронаћи на порталу РТРС-а, гдје су стално доступни сви наставни садржаји који се емитују за ученике од првог до деветог разреда основне школе од 17. марта 2020. године.

Приступ порталу се може реализовати употребом мобилних телефона ученика или њихових родитеља (уколико ученик нема мобилни телефон), а остварени интернет-саобраћај за приступ порталу ће бити потпуно бесплатан за датог корисника (ван квоте плаћеног мобилног интернета уколико га корисник има).

Када је ријеч о погодностима ове врсте за средњошколце у Републици Српској,  и свим ученицима средњих школа у Републици Српској који тренутно немају приступ интернету, а дужни су да прате наставу на даљину која се реализује од 23. марта 2020. године, биће обезбијеђен бесплатан мобилни интернет, а циљем успјешног праћења овог вида наставе, односно приступа онлајн-платформама за учење и сваке комуникације са предметним наставницима.                                 

Сваком ученику средње школе првог датума у мјесецу биће додијељено 15GB бесплатног мобилног интернета које ученик треба да користи за потребе реализације наставе на даљину. Ученици ће моћи на својим мобилним телефонима креирати хотспот (мобилну приступну тачку) те је спојити са својим лаптопима/таблетима да би што ефикасније реализовали све активности у вези са овим видом наставе.

Ученицима средњих школа ће наведне погодности бити доступне чим се формирају спискови свих ученика са потребним подацима, а за што су задужене средње школе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.