Sign In

Интереси дјеце на првом мјесту

Објављено:

​Вршилац дужности помоћника министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташа Цвијановић присуствовала је централној манифестацији обиљежавања Недјеље дјетета у Народном позоришту Републике Српске.

“Сви доносиоци одлука морају првенствено водити рачуна о потребама и интересима дјеце и задовољавању њихових потреба. Посебно је важно да систем васпитања и образовања буде усклађен са потребама и интересима дјеце“, рекла је Цвијановићева и додала да Министарство просвјете и културе ове и претходних година интензивно ради на унапређењу система васпитања и образовања, првенство на иновирању наставних планова и програма.

Цвијановићева је навела да стручно усавршавање васпитно-образовних радника треба да буде императив за наредну годину, нагласивши да се улагањем у кадар, те у реконструкцију школских објеката ствара стимулативно и пријатно окружење за одрастање дјеце.
"То нам се касније вишеструко враћа јер улагањем у дјецу улажемо у цјелокупно друштво Републике Српске", нагласила је Цвијановићева.

Изнијела је податак да у Српској има 55.000 дјеце предшколског узраста и  88.000 основаца.
Централној манифестацији обиљежавања Недјеље дјетета у Народном позоришту Републике Српске присуствовали су и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић.
Ученицима који су написали најбоље литерарне радове на тему "Здраво тијело, ведар дух", што је и слоган овогодишње манифестације, уручене су награде.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.