Sign In

Путокази Петра Кочића кроз изложбу фотографија

Објављено:

​Помоћник министра за културу Тања Ђаковић присуствовала је отворању изложбе фотографија великог српског књижевника Петра Кочића и његове породице под називом "Ружа у мећави", аутора Зорана Пејашиновића, у  галерији Културног центра у Требињу.

Она је, обраћајући се на отварању, истакла да је Петар Кочић оставио путоказе које треба да слиједимо.

"То нас обавезује да више радимо, да учимо своју дјецу да поштују породицу, а у свему томе нам је и сам Кочић оставио путоказе које треба да слиједимо - да се држимо заједно, да више радимо и стварамо, да чувамо матерњи језик, да волимо  слободу и отаџбину", истакла је Ђаковићева, објаснивши да ресорно министарство  промовише дјела Петра Кочића, али и других српских књижевних великана у оквиру кампање "Читајмо заједно", која је започела у јулу.

Изложбу је отворио градоначелник Требиња Мирко Ћурић, који је такође нагласио да изложене фотографије назване "Ружа у мећави", осим личне, носе и другу симболику у смислу споја цвјетне Херцеговине и сњежне Крајине, спој два српска штита, јер, како је рекао, Требиње и Херцеговина имају Дучића, а Бањалука и Крајина Кочића.

Изложбом „Ружа у мећави" отворена је овогодишња манифестација посвећена лику и дјелу Петра Кочића - 55. „Кочићев збор", у Бањој Луци.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.