Sign In

Представљена платформа „Временска линија културе“

Објављено:

Помоћник министра за културу Тања Ђаковић присуствовала je представљању пројекта „Временска линија културе Републике Србије и Срба ван матице” у Народној и универзитетској библиотеци Републике Српске у Бањој Луци, којим је означена сарадња у области промоције заједничког културног насљеђа Републике Српске и Србије.

Ријеч је о пројекту који је иницирало Министарство културе и информисања Републике Србије с циљем представљања најважнијих личности, догађаја и објеката културе Србије и српског народа.

Ђаковићева је истакла да се нада ће ова платформа подстакнути даље проучавање и дијалог о јединственом српском културном простору с обзиром да је њен циљ да домаћим и страним корисницима на интернету представи континуитет, ширину и домете српске културе.

 „Пројекат који је иницирало Министарство културе и информисања Републике Србије с циљем представљања најважнијих личности, догађаја и објеката културе Србије и српског народа још један је вид наставка сарадње коју смо дефинисали Повељом о српском културном простору, истакла је Ђаковићева, подсјетивши на важност потписане Повеље између два ресорна министарства Србије и Републике Српске.

Она је је изразила очекивања да ће ова платформа допринијети још бољој сарадњи сродних институција културе и развоју нових пројеката.

На промоцији су говорили директор београдског Завода за проучавање културног развитка Вук Вукићевић, координатор пројекта Владимир Коларић и сарадник на пројекту Душан Паучковић.

Пројекат "Временска линија културе Републике Србије и Срба ван матице" доступан је на адреси https://vremenskalinijakulture.rs/Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.