Sign In

Почиње тестирање будућих првачића

Објављено:

Имајући у виду повољнију епидемиолошку ситуацију и мјере превенције и заштите од корона вируса које препоручују надлежне институције, Министарство просвјете и културе Републике Српске је процијенило да су створени услови за наставак процедуре уписа у школу дјеце дорасле за упис у први разред.

Министарство је обавијестило основне школе да могу заказивати термине тестирања дјеце дорасле за упис у први разред, како би, након завршених систематских прегледа дјеце, процедура уписа ученика у први разред била завршена у редовним оквирима уписа.

Школе ће прво успоставити сарадњу са надлежним здравственим установама које врше систематске прегледе дјеце, те на основу информација о терминима систематских прегледа, заказивати термине за тестирање дјеце у школама.

Школе су обавезне да приликом организовања тестирања строго воде рачуна о свим препорукама и мјерама заштите које су издале надлежне институције, као и да приликом заказивања термина за тестирање воде рачуна о временском размаку између два тестирања ради потребног дезинфиковања радног простора те како би се избјегла гужва и могућност контакта са другим лицима свела на минимум.

Родитељи ће благовремено бити обавијештени о терминима тестирања дјеце, као и о свим потребним мјерама заштите које су дужни поштовати приликом довођења дјеце на тестирање.

У оквиру процедуре уписа ученика у први разред, основне школе су до сада обавиле евидентирање дјеце дорасле за упис у први разред према дефинисаним уписним подручјима, а према ранијој препоруци Министарства просвјете и културе Републике Српске. Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.