Sign In

Безбиједни ученици на размјени

Објављено:

Министарство просвјете и културе Републике Српске обавјештава јавност да се сви ученици средњих школа, који се у оквиру програма размјене ученика налазе у иностранству, осјећају добро. Ученицима који су изразили жељу за повратком кући, омогућено је да се безбједно врате у Републику Српску.

Према подацима којима располаже Министарство просвјете и културе, за три ученика, од укупно 11 колико је било на размјени, обезбијеђен је сигуран повратак у Републику Српску. 


У сарадњи са Министарством за европске интеграције и регионалну сарадњу, успостављена је комуникација са родитељима осталих ученика и постигнут договор о њиховом останку у Сједињеним Америчким Државама до истека програма. Од представника Америчког савјета (American Council) добијена се увјерења да су дјеца сигурна, те да о њима брине америчка Влада.

Према подацима које су доставиле средње школе у Републици Српској, укупан број ученика који се у школској 2019/2020. години налазио на размјени са другим државама је 11, од тога је девет ученика из Бање Луке те по један ученик из Рудог и Бијељине.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.