Sign In

Засједао Савјет за сузбијање насиља у породици и породичној заједници

Објављено:

Савјет за сузбијање насиља у породици и породичној заједници Републике Српске, одржао је данас сједницу са које је поручено да је у циљу превенције насиља у породици потребно проводити едукације дјеце од најранијег предшколског узраста, како би знали препознати све облике насиља и насилног понашања али и били информисани о постојању институција којима могу пријавити насиље и које су дужне да их заштите.

Сједница је, између осталог, одржана поводом обиљежавања Међународног дана дјеце жртава насиља, који се обељежава 4. јуна. Овај датум је установила Генерална скупштина Уједињених нација 1983. године с циљем скретања пажње људима широм свијета како многа дјеца пате због различитих видова насиља, злостављања и занемаривања.


На сједници Савјета разматране су и Информације те активности у области спречавања и сузбијања насиља у породици које је потребно реализовати у наредном периоду. Разматрана је: Информација о спровођењу Општег протокола о поступању у случајевима насиља у породици за 2019. годину у Републици Српској, Информација о имплементацији Стратегије за сузбијање насиља у породици Републике Српске (2014-2019. година) и Нацрт стратегије за сузбијање насиља у породици Републике Српске (2020-2024. година).
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.