Sign In

Затварање кампа Подмлатка Црвеног крста

Објављено:

​Помоћник министра за омладину, Бранка Малешевић, свечано је затворила камп Подмлатка Црвеног крста Републике Српске на којем је учествовало 50 младих чланова Црвеног крста из свих крајева Републике Српске. 


„ Изузетно је важно да се млади од најранијих дана уче волонтеризму, солидарности и хуманости. То је посао који Црвени крст одлично ради. Ријеч је о организацији која је добитник награде за најбољег организатора волонтирања у 2020.години и која вриједно ради деценијама пружајући помоћ и подршку најугроженијим грађанима. У периоду пандемије дали су значајан допринос када је ријеч о подршци старијима, не само када је у питању достављање потребних намирница већ и када је ријеч о људској солидарности и подршци“ – истакла је Малешевићева. 

Она је нагласила да је Црвени крст Републике Српске изузетно посвећен развијању волонтеризма и да је дугогодишњи партнер Министарства, које је подршка свим организацијама које својим активностима доприносе развоју волонтеризма али и укључивању младих људи у различите видове друштвено корисног рада. 

Млади волонтери су, кроз овај камп прошли обуке у различитим областима  и то : дисемниација, вриједности Црвеног крста, Црвени крст у школи, његовање солидарности код младих, прва помоћ и ментално здравље, заштита живота и здравља, екологија и заштита животне средине. 

Камп је одржан у период од 27. до 31.јула у Ријечанима код Модриче

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.