Sign In

Министар Давидовић присуствовала извођењу представе „Роко и Цицибела“

Објављено:

​Министар породице омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, присуствовала је извођењу представе „Роко и Цицибела“, у којој су своје глумачке таленте исказала лица са Даун синдромом и том приликом изјавила да ће ресорно министарство наставити да подржава рад Даун синдром центра Бањалука.

"За ове младе људе то много значи и због тога сви као појединци и као друштво треба да им пружимо подршку", рекла је Давидовићева у Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ у Бањалуци, гдје су лица за Дауновим синдромом одиграле представу "Роко и Цицибела".

Генерални директор УКЦ-а, Владо Ђајић, изразио је захвалност лицима са Дауновим синдромом што су га изабрали за свог амбасадора.

"Они се не предају - плешу, пјевају, глуме, пишу пјесме. Наш задатак је да им у томе помогнемо и омогућимо да то лакше раде и да учимо од њих. Од када сам са њима, потпуно другачије гледам на свијет и вриједности око нас", рекао је Ђајић.

Директор Даун синдром центра Бањалука, Зоран Јелић, рекао је да је оно што се може научити од глумаца је свјесност и самопоуздање.

"Глумци на сцени јачају партнерске односе, а тиме и своје самопоуздање. То је оно што је пољуљано код особа са Дауновим синдромом, али на овај начин они јачају самопоуздање, јер препознају да имају потенцијал", рекао је Јелић.

Представа симболизује причу о љубави која је свуда око нас, говори о двоје младих људи који су живјели од љубави и нажалост тако млади и умрли, прича је по истинитом догађају.

Режију и драматургију потписује, Давид Јелић /студент Филмске и ТВ режије, помоћник режисера документарног филма "Неки нови Бродвеј"/, сценограф и костимограф је Здравка Јелић, а помоћник режисера, Вања Омеркадић, дефектолог.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.