Sign In

Министар Давидовић разговарала са замјеником шефа мисије у Амбасади САД у БИХ

Објављено:


Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, разговарала је са замјеником шефа мисије у Амбасади САД у БИХ, Ellen Germain,о активностима које предузима министарство на сузбијању насиља у породици, као и изазовима са којима се суочавају дјеца, омладина и породице у времену пандемије COVID-19.

Министар Давидовић нагласила је да је министарство у вријеме избијања пандемије спроводило активности на изради Стратегије за сузбијање насиља у породици Републике Српске (2020–2024. година) у коју је уврштен и стратешки циљ „Насиље у породици у ванредним/кризним ситуацијама“. На тај начин створени су предуслови за креирање мјера и активности које ће бити усмјерене на заштиту породице од насиља током оваквих непредвиђених ситуација. 

„ Имајући у виду изазове са којима се сусрећу породице министарство је почетком пандемије започело реализацију кампање „За потпуну подршку породици“ желећи да додатно подигне свијест о важности очувања здравља и бриге за породицу. Такође смо, у сарадњи са невладиним сектором, креирали серијал емисија намијењених дјеци путем којег су им понуђене занимљиве идеје да се забаве и науче нешто ново док трају мјере проузроковане вирусом корона“ – истакла је Давидовићева.

Она је појаснила да је министарство свјесно чињенице да су изазови са којима се сусрећу млади у току пандемије, као најдруштвенија и најмобилнија група становништва већи, па је подржало пројекте који младима широм Републике омогућавају да квалитетно проведу слободно вријеме у друштву вршњака, а наравно у складу са свим епидемиолошким мјерама. Најзаступљенији су били пројекти едукативног и волонтерског карактера који су се у великом броју случајева одржавали у мањим групама и на отвореном.

Замјеник шефа мисије у Амбасади САД у БИХ, Ellen Germain, изразила је задовољство што је институционална реакција на пандемију била правовремена и квалитетна и истакла да ће Амбасада САД, уколико за тим буде потребе, у наредном периоду пружити подршку и помоћ како би посљедице изазване корона вирусом биле саниране што брже и повољније за популацију о којој је разговарано на састанку.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.