Sign In

Министар Давидовић угостила малишане и родитеље из Удружења „Подржи ме“ са Косова и Метохије

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, рекла је да је пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" значајан јер доприноси да малишани са Космета осјете да неко брине и мисли на њих, без обзира на околности.

Давидовићева је данас у Бањалуци приредила ручак за родитеље и дјецу са потешкоћама у развоју из Удружења "Подржи ме" из Косовске Митровице, који у Српској бораве у оквиру овог пројекта и том приликом рекла да су ова дружења већ постала традиционална.

„ Наставићемо да његујемо нашу сарадњу и да чувамо пријатељство које имамо, те да у сваком смислу будемо подршка нашим пријатељима са Косова и Метохије, нарочито члановима Удружења "Подржи ме" јер је ријеч о дјеци са посебним потребама“  - рекла је Давидовићева.

Предсједник Удружења "Подржи ме", Ивана Ракић, истакла је значај подршке Републике Српске породицама дјеце и младих са посебним потребама са Косова и Метохије у борби да овим малишанима омогуће нормалан раст и развој.

„ Код нас је мало другачија ситуација него овде, немамо центар који је преко потребан нашој деци, те нам посјета Републици Српској много значи, као и подршка коју имамо у изградњи дневног центра у Косовској Митровици за ове малишане“ - рекла је Ракићева.
Она је навела да је 20 малишана са родитељима у вишедневној посјети Републици Српској, која се данас завршава, а која је за ову дјецу од посебног значаја јер им је Српска у срцу.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији, Милорад Арлов, изразио је задовољство што је посјета малишана са Косова и Метохије реализована и ове године, упркос ванредним околностима због епидемије вируса корона.

„Ова посјета има велики значај за малишане са Космета, нарочито за дјецу и младе са посебним потребама, којима је путовање и дружење као терапија“ - рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је ово удружење покренуло иницијативу за изградњу Дневног центра за дјецу са посебним потребама "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, те позвао све који могу да помогну да се овај пројекат заврши.

„ Пројекат је вриједан 280.000 евра, а нама је потребно још око 80.000 евра да бисмо га завршили и предали Удружењу "Подржи ме", које тренутно окупља око 150 малишана са посебним потребама“ - рекао је Арлов.

Он је навео и да је са члановима овог удружења данас положио вијенце на споменик "12 беба" у Бањалуци, у знак сјећања на тек рођене бебе које су 1992. године живот изгубиле на трагичан начин због злочина међународних снага.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.