Sign In

Министар Давидовић уручила поклоне породиљама и бебама на УКЦ-у

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, уручила је данас пригодне поклоне породиљама и бебама на Универзитетском клиничком центру , те 150 комплета постељине за Клинику за гинекологију и акушерство.

Давидовићева је истакла да ће овакву донацију добити сва породилишта у Републици Српској, те да се акција организује поводом манифестације Конференција беба, која ове године неће бити одржана због епидемиолошке ситуације.


"С обзиром на то да нисмо били у могућности да организујемо Конференцију беба ми смо средства планирана за те намјене преусмјерили да помогнемо породилиштима у Српској", рекла је Давидовићева. 

Генерални директор УКЦ-а, Владо Ђајић, нагласио је да је најважније питање у Републици Српској повећање наталитета, те да је оваква помоћ увијек добродошла.

"Правимо планове и предуслове за реконструкцију породилишта, те клиника за гинекологију и за дјечије болести. Те активности су при крају, ускоро ћемо почети са избором извођача, техничке спецификације и начина финансирања тог објекта", рекао је Ђајић.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.