Sign In

Одбојка у Модричи повезује Републику Српску и Србију

Објављено:


Одбојкашки клубови Партизан Београд и Модрича од новембра прошле године имају потписан Споразум о пословно – техничкој сарадњи, у оквиру којег је тренер Душко Николић дошао у Модричу гдје ће наредних пет дана радити са свим узрасним категоријама модричког одбојкашког колектива.
Данашњем тренингу присуствовао је и помоћник министра за спорт, Марио Ђуран, који је истакао да је сарадња Партизана и Модриче у одбојци као и Црвене зевзде и Модриче у фудбалу наставак институционалне сарадње Србије и Српске.

„Велико ми је задовољство што сам дио догађаја у Модричи који се огледа у институционалној сарадњи Републике Српске и Србије. Имамо Споразум о специјалним и паралелним везама који се односи и на спорт. Желим похвалити Одбојкашке савезе Српске и Србије, а слична сарадња могла би се остварити и у другим спортским гранама“, рекао је Ђуран.
Тренер Партизана, Душко Николић, рекао је да је циљ да млади Модричани заволе одбојкашки спорт јер је свјестан, како каже, да је Модрича град одбојке.

„Хвала људима из Модриче и нашем клубу за успостављену сарадњу. Ово је петодневни рад који ће донијети радост и нама, али и дјеци у Модричи. Хоћемо на прави начин да представимо шта је одбојка како би је та дјеца завољела. Прво техничке, а онда и тактичке припреме. Модрича има огромну традицију, ово је град центар одбојке из доба Југославије“, рекао је Николић.

Председник Партизана, Жељко Танасковић, подсјетио је на прошлогодишњи Споразум који два клуба обавезује на сарадњу у организационом, али и тренажном процесу.

„Жеља нам је да размјењујемо искуства, да дјеци пружимо могућност да уживају у овом спорту и да се остваре. Тренер Душко Николић препознатљив је у тренерском послу и он треба да препозна потенцијал дјеце са ових простора, а да тренерима да неке своје смјернице и да пренесе стечено искуство“, поручио је Танасковић.

Председник ОК „Модрича“, Јован Мишић, каже да је добро што је започела реализација Споразума о сарадњи два колектива.

„Ово ће бити изузетно значајно за наше омладинце и омладинке, али и тренере. Мало нас је пандемија пореметила и одложила прве кораке сарадње. Никада није касно, ако се иде правим путем и та сарадња биће проширена“, рекао је Мишић.

Ово је пројекат у чију реализацију су укључени и Одбојкашки савези Републике Српске и Србије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.