Sign In

Одржан састанак са спортским савезима

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић изјавила је данас да ће у наредном периоду бити израђен план како би се институционално ријешио проблем пореских дуговања која су кочница у функционисању спортских организација.


Давидовићева је на састанку са представницима републичких спортских савеза истакла да је задовољна начином на који су савези приступили усклађивању аката са одредбама новог Закона о спорту.

"Једна од тема данашњег састанка свакако је финансијска подршка спортским организацијама. И раније смо причали о финансијама и пореским дуговањима и надамо се да ћемо све ово ријешити у интересу спорта, спортских радника и спортиста", рекла је Давидовићева.

Генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске, Огњен Ваљић, похвалио је досадашњу сарадњу са ресорним министарством, те поручио да су горући проблем са којим се суочавају фудбалски колективи пореска дуговања.

"Знамо да је усвојен нови Закон о спорту. Међутим, опет би неке олакшице за спортске клубове добро дошле", додао је Ваљић.
Предсједник републичког Одбојкашког савеза, Милутин Поповић, нагласио је да је кључно провођење Закона о спорту у оквиру спортских организација, те питање финансирања.

Он сматра да су, због компликоване економско-финансијске ситуације, посебно угрожене спортске организације које учествују на међународним такмичења, због драматичног раста трошкова.

"Примјена закона у појединим његовим сегментима показује потребу за додатним средствима у спортским организацијама", казао је Поповић. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.