Sign In

Подршка Међународној уличној трци „Прњавор 2020“

Објављено:

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске наставиће да подржава Међународну уличну трку "Прњавор", којој је Европска атлетска асоцијација додијелила статус пет звјездица, рекао је помоћник ресорног министра, Марио Ђуран.

Ђуран, који је разговарао са руководством општине Прњавор и представницима Атлетског клуба "Прњавор", подсјетио је да је ресорно министарство годинама уназад покровитељ ове уличне трке.

"Та подршка биће настављена зарад очувања квалитета трке и осигурања постигнутог стандарда", поручио је Ђуран.

Предсједник Атлетског клуба "Прњавор", Жељко Петровић, изразио је задовољство што је ова трка остварила највиши стандард - пет звјездица.

"Хвала Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске које нас је од прошле године уврстило у манифестације од значаја за Републику, што нам је у значајној мјери помогло да дођемо до овог стандарда", рекао је Петровић.

Он је захвалност упутио и општини Прњавор за максималну подршку током припрема, као и генералном спонзору трке - предузећу "Комерц мали" које им је донирало комплетан наградни фонд од 10.000 КМ, те свим осталим спонзорима и пријатељима атлетике.

Петровић је рекао да ове године на трку, осим такмичара из региона, долазе и атлетичари из Кеније и Етиопије, док су у току преговори са атлетичарима из Марока и Алжира.

Начелник општине Прњавор, Дарко Томаш, подсјетио је да ова трка из године у годину напредује, те захвалио Клубу, Министарству и спонзорима, али и локалном Дому здравља и Полицијској станици који дају велики допринос у безбједном одржавању такмичења.

"Прњавор је, између осталог, постао препознатљив и по овој трци, а локална заједница ће урадити све да помогне задржавању статуса који је трка добила", рекао је Томаш.

Међународна улична трка "Прњавор 2020", која ће ове године бити одржана 21. пут, заказана је за 27. март.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.