Sign In

Подршка седмочланој породици Малешевић из Зворника

Објављено:

​ Министар породице, омладине и спорта Републике Српск,е Соња Давидовић, уручила је данас бијелу технику и пакет хране седмочланој породици Петка Малешевића у насељу Малешићи код Зворника.

Давидовићева је, након уручења донације и разговора са овом породицом, изјавила Срни да је породица Малешевић исказала потребу за овом донацијом јер живе у веома оскудним условима.

"Ресорно министарство ће у наредном периоду новчано помоћи овој породици да адаптира једну собу како би дјеца имала одвојен простор", навела је Давидовићева и додала да сада сви заједно бораве и спавају у једној соби.

Истичући да Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске води рачуна и помаже дјецу и породице, Давидовићева је рекла да је Министарство покренуло акцију у оквиру кампање "За потпуну подршку породици" с циљем да помогне што већи број вишечланих породица у Српској које су у стању социјалне потребе.

"На овај начин желимо да лично дођемо и попричамо са породицама, да их охрабримо, да им кажемо да нису сами да постоје институције и установе које ће помоћи и пружити подршку овим породицама како би дјеца имала срећно дјетињство", појаснила је Давидовићева.

Милана, мајка петоро дјеце, захвалила је за уручену помоћ и нагласила да им је све што су добили веома потребно и да је обрадовало дјецу. Она је додала да двоје дјеце иде у основну школу, двоје је још мало за школу, док су најстарији син, отац Петко и она незапослени.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.