Sign In

Помоћник министра за спорт, Марио Ђуран, отворио "ФИС трофеј Равна планина"

Објављено:

​Помоћник министра за спорт, Марио Ђуран, отворио је данас Међународно такмичење у алпском скијању "Фис трофеј Равна планина" које је окупило 76 такмичара из 22 земље.

Ђуран је истакао да је велико задовољство присуствати Фис трци, посебно што су у условима пандемије у Републику Српску дошли и такмичари са Филипина.

"Ми сви који се бавимо спортом, институције и привредни субјекти треба да будемо захвални организатору, гостима, медијима, а највише такмичарима што су данас овдје са нама на Равној планини. Спорт је након појаве вируса корона доживио велики застој, али се почео будити", нагласио је Ђуран.

Он је рекао да је Министарство породице, омладине и спорта Српске већ традиционално спонзор одржавања Фис трке и изразио наду да ће то спонзорисање бити значајније у наредном периоду, посебно у организацији "Европа купа".

Предсједник Смучарског клуба "Пале", Игор Шљука, рекао је да је данас други дан Фис трке на Равној планини, која се одржава пети пут у континуитету, те да су на стази 76 учесника из 22 земље.

"Иако у тешким ковид условима, људи су смогли снаге, стрпљења и испунили све предострожности да би данас имали веома успјешно такмичење, тако да су стазе идеално припремљене", навео је Шљука.

Он је захвалио људима који су подржали ову спортску манифестацију, првенствено ресорном министарству, Скијашком савезу БиХ, начелницима општина Пале, Источно Ново Сарајева и власкику ски-центра Вељку Голијанину који је омогућио да се трка одржи.

Представник Ски-савеза БиХ, Борис Лекић, рекао је да очекују да ће такмичење бити врхунско јер су врхунски и организатори, те додао да је оне од вишеструког значаја за Савез.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је локална заједница поносна на организацију Фис трке и да је организатор извукао максимум, с обзиром на пандемију вируса корона.

"Ски-центар Равна планина показао је да може организовати такмичења и сигуран сам да ће и технички делегат знати да вреднује њихов труд, тако да ће организација `Европа купа` која треба да услиједи послије бодовања ове Фис трке бити неспорна", навео је Југовић и додао да ће такмичари и посјетиоци скијашког центра знати да уживају у чаролијама зимског спорта.

Начелник општине Источно Ново Сарајево, Јован Катић, рекао је да ће у складу са својим надлежностима и могућностима увијек подржавати овакве спортске манифестације.

Организатор Петог "Фис трофеј Равна планина" је Смучарски клуб "Пале" у сарадњи са смучарским савезима БиХ и Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.