Sign In

Помоћница министра за омладину, Бранка Малешевић, одржала предавање о говору мржње на интернету

Објављено:

​Помоћница министра за омладину, Бранка Малешевић, присуствовала је догађају "Обоји свијет у наранџасто", посвећеном борби против насиља над женама у оквиру којег је одржала предавање о говору мржње и кампањи „Буди другачији, блокирај хејт“ коју реализује Министарство породице, омладине и спорта.

„ Говор мржње је проблем који изазива далекосежне посљедице и кампањом смо жељели да дјелујемо превентивно, укажемо на посљедице које говор мржње у јавном простору изазива и понудимо могућност да се помогне људима, нарочито младима, који су изложени оваквој комуникацији на друштвеним мрежама. Управо упознајући их са могућностима како да пријаве ове појаве и заштите се, водимо рачуна о заштити њиховог менталног здравља које је једнако важно као и физичко“ – истакла је Малешевићева. 

Она је нагласила да ресорно министарство пружаa подршку иницијативама организација које заговарају пооштравање казни када је у питању говор мржње у јавном простору и у складу с тим опредјељењем подржава i реализацију пројеката који раде на смањењу говора мржње на интернету и подршци менталном здрављу младих.

Малешевић је подсјетила да су развијање здравих стилова живота и промоција изврсности циљеви Омладинске политике Републике Српске чијој реализацији ће бити посвећена посебна пажња у наредном периоду. 

"Обоји свијет у наранџасто" је догађај који су организовали Институт за развој младих и заједнице „Перпетуум мобиле“ и Студентска организација Факултета политичких наука у Бањој Луци, у оквиру Иницијативе младића III (YMI – Young Men Initiative): “Промовисање здравијих животних стилова и смањење интерперсоналног насиља међу младима у БиХ оспоравањем родних стереотипа III” и  пројекта “Будућност за младе: Млади као лидери образовања животних вјештина на Балкану”, који подржава Влада Швајцарске, ОАК Фондација, Austrian Development Agency и CARE International Balkans.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.