Sign In

Поштовати упутства надлежних и поступати у складу са препорукама поводом појаве корона вируса

Објављено:


Министарство породице, омладине и спорта обавјештава све представнике спортских организација, организаторе спортских манифестација и све грађане да нема потребе да се шири паника када је ријеч о појави корона вируса и да надлежне службе предузимају све мјере како би се превентивно дјеловало и зауставило евентуално ширење вируса.

Институт за јавно здравство и Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске издали су јасна упутства када је ријеч о правилима дезинфекције и апеловали на грађане да појачају хигијену у наредном периоду. Потребно је само пратити јасна упуства стручних тимова и и поступати искључиво у складу са званичним информацијама, јер су једино оне релевантне и тачне.

Подсјећамо да се уциљу спречавања појаве и ширења ове болести препоручује пооштравање провођења санитарно-хигијенских мјера а то су:
- Мјере колективне хигијене (учестало чишћење прање и дезинфекцију свих простора, површина и предмета)
- Мјере личне хигијене
- Мјере респираторне хигијене (приликом кихања и кашљања коришћење папирних марамица или убруса уз хигијенско одлагање)
- Учестало и редовно провјетравање свих просторија
- Контрола хигијенског одлагања и уклањање отпадних материја.

Стручни тимови и све надлежне институције су предузеле све мјере како би сви који су били у контакту са зараженим били и тестирани и ситуација је под контролом. Још једном апелујемо на грађане да слушају само информације које долазе из надлежних институција јер су једино оне релевантне и тачне, а јавности ће благовремено бити доступне све потребне информације у вези са корона вирусом.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.