Sign In

Пријем за носиоце националних спортских признања

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, уприличила је пријем за прослављене спортисте, носиоце националних спортских признања желећи, како је рекла, да уведе праксу да бар једном годишње одржи састанак с њима, да чује њихова мишљења и искуства када је ријеч о спорту данас и да их и на тај начин уважи као партнере Министарства.

„ То су људи који су освојили медаље на најзначајнијим свјетским такмичењима, остварили историјске успјехе и чија имена се с поносом изговарају и након свих ових година. Сматрам да они треба да буду узор младим људима, првенствено спортистима, да их подстакну, посавјетују и охрабре да се посвете спорту“ – истакла је Давидовићева.

Спортисти су сагласни да су овакви састанци потребни и захвални су на прилици да се њихов глас чује и да могу својим искуством допринијети напретку спорта у Републици Српској.

Рукометаш, Милорад Каралић, поручио је да су носиоци националних спортских признања на располагању да помогну имајући у виду њихово велико спортско искуство.

Прослављени рукометни голнман, Абас Арсланагић, рекао је да се дјеци морају отворити спортске дворане, а наставницима физичког васпитања проширити видици, јер спорт почиње у школама.

"Ако они свој рад подигну на виши ниво сигурно ће и код дјеце бити веће интересовање", рекао је Арсланагић.
Кошаркашица, Слађана Голић, истакла је да је њена мисија да упућује дјецу на терене у било који спорт, те изразила наду да за спорт стижу боља времена.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.