Sign In

Пријем за учеснике Балканских школских спортских игара

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, рекла је да су Мале олимпијске игре Српске један од најзначајнијих пројеката које спроводи ово министарство те да представљају базу за бављење спортом и за његов развој.


"Мале олипијске развијамо више од 20 година, само ове године смо имали прилику да видимо 60 000 дјеце школског узраста који се такмиче у систему овог школског спортског такмичења и остварују одличне резултате“, рекла је Давидовић.

Давидовићева, која је приредила пријем за побједнике Малих олимпијских игара Српске који су имали прилику да се такмиче у оквиру Балканских школских спортских игара у Охриду и буду најбоље пласирана репрезентација, нагласила је да током такмичња дјеца стичу огромно искуство.

"То је најмасовније такмичење за дјецу школског узраста и сигурно један од најзначајнијих пројеката ресорног министарства. За ученике је то значајна прилика да се покажу, да развијају спортске навике, да се пронађу у неком од спортова и наставе се њиме бавити", навела је она.
Подсјетила је да је, захваљујући квалитету Малих олимпијских игара и преданом раду компелтног тима задуженог за овај пројекат, Република Српска постала пуноправни члан Свјетске асоцијације школског спорта што је побједницима МОИ РС омогућило да се такмиче на европској и свјетској школској спортској сцени.

Ученик Основне школе "Свети Сава" из Бијељине, Мирко Шајин, који је на Балканским школским спортским играма у Охриду освојио прво мјесто у шаху, каже да је такмичење било захтјевно те да је у Охриду упознао ученике из многих земаља.

Ученик Средње школе "Никола Тесла" из Козарске Дубице, Лара Станић, која је са рукометном екипом освојила златну медаљу, нагласила је да је за њу и њене саиграчице ово такмичење било велико искуство.

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.