Sign In

Расписан конкурс за спортске стипендије

Објављено:


Министарство породице, омладине и спорта расписало је Конкурс за додјелу стипендија перспективним спортистима, спортистима са инвалидитетом и потенцијалним олимпијским кандидатима које се финасирају из буџета Републике Српске за 2021. годину.

Стипендије за перспективне спортисте и спортисте са инвалидитетом на годишњем нивоу износе 2 000 КМ, а за потенцијалне олимпијских кандидате 3 000 КМ.

Право учешћа на конкурсу имају спортисти који испуњавају сљедеће услове:
а) да је држављанин Републике Српске;
б) да је рођен 2003., 2004., 2005. или 2006. године;
в) да је члан спортске организације – клуба који је удружен у грански спортски савез Републике Српске;
г) да се активно бави спортским активностима у 2021. години, те да је у претходним годинама (у 2019. и 2020. години) остварио значајне резултате на званичним међународним такмичењима, балканским, европским и свјетским првенствима, такмичењима у Републици Српској и БиХ;
д) да активно испуњава обавезе према клубу, репрезентацији Републике Српске и другим репрезентативним селекцијама по избору матичног спортског савеза Републике Српске;
ђ) да редовно похађа школу или факултет и да се залаже на свом стручном образовању.

Конкурс је отворен 30 дана од дана објављивања а све информације и пријавни образац налазе се на сајту Министарства породице, омладине и спорта www.vladars.net – Министарство породице, омладине и спорта – Документи – Конкурс за спортске стипендије 2021.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.