Sign In

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - ОДЛУКЕ РЕПУБЛИЧКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Објављено:

​Републички штаб за ванредне ситуације одлучио је, на данас одржаној 72. сједници, на приједлог Института за јавно здравство Републике Српске, да се појачају контроле поштовања епидемиолошких мјера у угоститељским објектима као и да се забрани продаја алкохолних пића у периоду од 22:00 до 6:00 часова. Истовремено је упућен апел грађанима да поштују прописане мјере, користе заштитне маске и поштују физичку дистанцу, јер се епидемиолошка ситуација, упркос свим прописима, погоршава.

На снази остају и раније донесене мјере које се односе на забрану организованих рекреативних активности, тренажних процеса и такмичарских активности спортских организација и спортиста свих узраста осим професионалних спортских активности укључујући и тренажни процес истих.

Закључком је забрањено организовање спортских догађаја као и других спортских активности, осим такмичарских, које су предвиђене календарима такмичења спортских савеза Републике Српске, спортских савеза на нивоу БиХ и међународних спортских асоцијација, за све узрасте као и тренажног процеса за исте. На снази остаје и забрана присуства публике на спортским догађајима.

Организација допуштених активности мора бити у складу са упутством ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“, у којем је, између осталог, прописано физичко растојање између лица као и обавеза ношења заштитних маски.

Подсјећамо да је забрана свих јавних окупљања у групама већим од 30 лица строго забрањена и да се иста односи и на спортске догађаје.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.