Sign In

Састанак са новим руководством Омладинског савјета Републике Српске

Објављено:

​Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, разговарала је данас са новим руководством Омладинског савјета Републике Српске, који су представљали предсједник ОСРС, Младен Пјевчевић, предсједник Скупштине, Никола Милићевић и предсједница Управног одбора, Дијана Гашић. 

Министар Давидовић похвалила је ентузијазам новог руководства ОСРС, које је изабрано почетком овог мјесеца, и идеје које су изнијели на састанку,  рекавши да је задовољство сарађивати с младим људима који препознају потенцијалне проблеме али истовремено нуде рјешења. 

„Омладински савјет је, као кровна омладинска организација, партнер ресорног министарства када је ријеч о реализацији значајних пројеката за младе, али и када говоримо о изради стратешких докумената, каква је Омладинска политика Републике Српске за период 2022 – 2026.година. Разговарали смо о завршним јавним  расправама које нас очекују прије финализације израде документа, али и о идејама новог руководства када је ријеч о унапређењу омладинског активизма“ – истакла је Давидовић. 

Руководство Омладинског савјета Републике Српске упознало је министра са резултатима пројекта „Ти (се) питаш“, као и са намјером да раде на побољшању активизма младих на локалном нивоу, али и промоцији талентованих и успјешних младих. 

На састанку је разговарано и о обиљежавању Међународног дана младих (12.августа) као и о Сусретима младих Републике Српске који су планирани за крај августа. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.