Sign In

Састанак са представницима спортских савеза Републике Српске

Објављено:

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, разговарала је данас, на редовном годишњем састанку, са представницима спортских савеза Републике Српске о Закону о спорту Републике Српске, Правилнику о посебном финансирању спортских колектива али и плановима и будућој сарадњи када је ријеч о организовању значајних спортских манифестација.

Закон о спорту уноси новине у систем спорта, првенствено када је ријеч о здравственој заштити спортиста али и школском спорту, едукацији кадрова који раде са младим спортистима, трансформацији спортских организација у спортска привредна друштва и требало би, према ријечима министра Давидовић, да системски дефинише правила, процедуре и одговорност свих учесника у спортском систему. Приједлог закона о спорту ће се, најкасније у априлу мјесецу ове године наћи пред посланицима у Народној скупштини Републике Српске.

Министарство породице, омладине и спорта ће, истакла је министар Давидовић, у наредном периоду упутити Влади Републике Српске на разматрање Правилник о посебном финансирању спортских колектива који предвиђа да спортски савези предложе колективе који ће бити дефинисани као клубови од посебног значаја за Републику Српску и у складу с тим и на посебан начин финансирани.

Министар Давидовић позвала је све спортске раднике и представнике спортских савеза да буду партнери Министарства и да све изазове с којима се суочавају рјешавају институционално у најбољем интересу спорта у Републици Српској.
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.