Sign In

Реаговање на дешавања на фудбалском турниру у Сарајеву

Објављено:

​Министарство породице, омладине и спорта најоштрије осуђује вријеђање а потом и напад на младе фудбалере и њихове родитеље на фудбалском турниру за дјецу у Сарајеву.


Скандирање „Убиј Србина“ неприхватљиво је за било који скуп, поготово за спортски догађај на којем дјеца треба да стварају нова пријатељства, уче шта је фер плеј и спортски дух, а не да сију мржњу и скандирају као у најгора ратна времена.

Та дјеца не памте ратна времена и одговорност је на одраслима да дјецу уче толеранцији, разумијевању, емпатији а не мржњи и рјешавању животних ситуација физичким обрачунима. 

Након  напада и пријетњи упућених младом рукометашу у Бугојну, који је поносно честитао Дан Републике Српске, поново су млади спортисти српске националности мета бруталних напада на спортском терену у Сарајеву. 

Организатор овог догађаја био је дужан да у коријену сасијече сваки покушај вријеђања и младе спортисте држи у оквирима спортског понашања. Хулиганима није мјесто на спортским теренима и изузетно је важно да институције БиХ о томе почну водити рачуна и када су у питању спортисти српске националности. 

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.